Samenzang

Doe mee met digitale Kerstzang

Samen zingen is op dit moment niet mogelijk in de kerk. Dat missen we. Techniek maakt het mogelijk om thuis een lied te zingen, op te nemen, te versturen. Vervolgens worden alle filmpjes samengevoegd en zie en hoor je elkaar samen zingen. Andere gemeenten hebben al ervaring met deze vorm van gemeentezang. Zie bijvoorbeeld: voorbeeld

Daarom willen we met Kerst op deze manier het lied ‘Komt allen tezamen’ (OTH 89: 1,2,4) zingen. We maken daarbij gebruik van achtergrondmuziek die is opgenomen in de Dodewaardse kerk.

Klik op onderstaande link  of afbeelding voor de achtergrondmuziek.

Achtergrondmuziek samenzang

Klik hier voor de liedtekst Tekst komt allen tezamen

Het zou mooi zijn als je meedoet!

Hoe kun je meedoen?
Je hebt het volgende nodig:
• opname-apparaat (bijvoorbeeld je telefoon, tablet, foto- of videocamera)
• afspeelapparaat met oordopjes (bijvoorbeeld een andere telefoon)
• Gebruik oordopjes of een koptelefoon om naar de achtergrondmuziek (Zie de link op de website) te luisteren, zodat deze niet hoorbaar is op jouw opname. Op jouw opname is dus alleen je eigen zang hoorbaar. De achtergrondmuziek is als het ware de begeleiding van jouw zang.
• Start eerst de opname, daarna de achtergrondmuziek en zing het lied met de achtergrondmuziek mee. Maak de opname in één keer, van begin tot eind. Een opname in verschillende delen is niet werkbaar helaas. Het is ook niet erg om een foutje te maken, er is op audio- en videogebied veel mogelijk om foutjes recht te trekken en in het gekste geval ben je gewoon eventjes niet in beeld of te horen. Probeer omgevingsgeluiden wel zoveel mogelijk te beperken (meetikken met je voet bijv. is daarom niet handig). Speel ook niet mee met een eigen muziekinstrument.

• Maak eerst een proeffilmpje om te zien hoe je in beeld komt en luister ook even of het geluid niet vervormt. Als het geluid vervormt, probeer dan de microfoon wat verder weg te houden. Houd de microfoon tijdens het zingen wel steeds op ongeveer dezelfde afstand.
• Ben je klaar, sla dan het filmpje op met jouw eigen naam als bestandsnaam (indien mogelijk) en upload het via deze link: https://onedrive.live.com/about/nl-nl/signin/. Je kunt inloggen met kerst2020@hervormddodewaard.nl. Gebruik als wachtwoord: Samen1zijn!
• Stuur je filmpje uiterlijk vrijdag 18 december op.
• Je filmpje wordt alleen gebruikt voor dit doel.