Kris Kras Klub

Om de week is er in de winterperiode op dinsdagavond in de Oude Pastorie aan de Waalbandijk 59 in Dodewaard een avond voor jongens en meisjes uit groep 7 en groep 8.

We zijn met zo’n 14 tot 17 tieners die zo een avondje ontspanning hebben. Even alle dagelijkse dingen aan de kant en nadenken over waarden en normen. Daardoor heen geven we ze hele praktische handvaten mee. Laten ‘ervaren’ mensen vertellen over hoe het is als je op zoek gaat naar liefde of als er zoveel narigheid je overkomt en dan in aanraking komt met drank/drugs. Ook leren we wat groepsdruk kan doen en welke kracht woorden hebben.

Beginnen de avond om 19.00 uur met een rondje waar iedereen kan delen wat hij of zij wil delen over de afgelopen weken of komende dingen. Daar danken we God voor en als er zorgen zijn leggen we die samen bij God neer. Zo wordt bidden heel persoonlijk en leren we hen dat ze alles aan God mogen vertellen. Als we geen ‘gast’(spreker) hebben dan bereid Nelie, Dirk of Gerda iets voor. Samen hebben we een club lied; ”God van Licht, Wees mijn Gids….”Elke avond wordt deze gezongen in het donker waarbij we tijdens het refrein zaklampjes laten oplichten. Zo ervaren de kinderen dat als het donker is er Iemand is die er voor ze wil zijn…..

Elke avond is er een activiteit. Dit kan variëren van actief, creatief, sportief, ontspannend… Voorbeelden van afgelopen jaar zijn: Workshop met marsepein cakejes decoreren, film kijken, lichtspeurtocht met afsluiting warme chocolademelk, bingo…en nog veel meer.

Ook de hilarische paar minuten wedstrijdspelletjes voor punten voor groep 7 of voor 8

Samen geloven we ook dat we iets mogen doen voor de ander. Dit jaar sparen voor geiten en zonnebrandcrème voor mensen in Uganda. In Uganda is veel armoede die we geiten geven, zodat ze deze kunnen melken en eventueel weer jongen krijgen voor de verkoop. Zodat ze van dat geld weer eten kunnen kopen. Ook wordt er voor zonnebrandcrème gespaard voor mensen met Albinisme, zij zijn spierwit, terwijl er veel zon is. Zo verbranden deze mensen snel, dus zorgen we via de stichting “Hope for All” voor zonnebrandcrème.

Elke avond sluiten we de avond af met het lied “Ik wens jou”. Elk kind ieder mens is niet voor niets op deze aarde en hoe mooi is het om elkaar het beste toe te wensen elke avond weer!

Kortom een waardevolle avond en zeker de moeite waard om een keer te komen kijken…

Een hartelijke groet en van harte welkom,
Nelie, Dirk, Gerda