Alpha-cursus

Meer weten over het christelijk geloof?

Kom naar de Alpha!
Ontmoeten, vragen en ontdekken, dat doe je op Alpha! Stel al je vragen over het leven, geloof en God en praat met andere deelnemers door over interessante onderwerpen. Je bent niet de enige Alpha deelnemer; deze basiscursus over het christelijk geloof wordt in meer dan honderd landen en talen gegeven. Wereldwijd hebben al meer dan 25 miljoen mensen een Alpha gevolgd.

Voor wie?
Of je nu weinig of al veel kennis hebt van het christelijk geloof, Alpha is voor iedereen en voor alle leeftijden! Heb je vragen over het leven, over God of over het christelijk geloof? Dan is Alpha echt iets voor jou. Er is alle ruimte om het gesprek aan te gaan en je vragen en ideeën te delen.

Waarom?
Op Alpha denk je samen na over verschillende inspirerende onderwerpen. Iedereen komt met zijn eigen vragen en gedachten. Je ontdekt altijd iets nieuws. Je ontmoet leuke nieuwe mensen en de cursus is helemaal gratis.

Hoe werkt het?
Elke Alpha begint met een lekkere maaltijd. Hét moment om elkaar op een ontspannen manier goed te leren kennen. Na de maaltijd luister je naar een inspirerend verhaal over één van de onderwerpen. Daarna is er alle ruimte om je vragen en gedachten met elkaar te delen in een kleine groep. Er zijn 10 Alpha bijeenkomsten. Tijdens elke bijeenkomst staat een ander onderwerp centraal, zoals: Is er meer? Wie is Jezus? Bidden, waarom en hoe? De bijbel lezen, waarom en hoe?

Startdatum cursus
In januari 2025 hopen we, in samenwerking met de Hervormde Gemeente van Ochten, met de nieuwe Alpha cursus te starten (tijdstip: 19.00 uur tot 21.45 uur). De cursus wordt gehouden op een gezellige sfeervolle locatie in Ochten.

Voor meer info en aanmelden kun je contact opnemen met:
Liesbeth Huiberts, 06 409 454 13 (mag ook via de app) of via e-mail: alphacursus@hervormddodewaard.nl.

Je bent van harte welkom op Alpha!